ua en ru

Затримані в Бахчисараї кримські татари отримали адміністративні покарання

Затримані в Бахчисараї кримські татари отримали адміністративні покарання Фото: затримані в Бахчисараї кримські татари отримали адміністративні покарання

Адвокати кримських татар мають намір оскаржити рішення суду

Затримані в Бахчисараї (окупований Крим) кримські татари отримали адміністративні покарання. Про це повідомив голова Центрального виконавчого комітету Курултаю Заїр Смедляєв Facebook.

"Силовиками були затримані кілька кримських татар прийшли поцікавитися, що походить та переконатися в законності проведення заходу", - повідомив Смедляєв.

Зокрема, Бахчисарайський районний суд виніс такі рішення:

  • Азіз Азізов і Мустафа Абдураманов отримали по 7 діб адміністративного арешту;
  • Ремзі Зудиев - 3 доби арешту;
  • Ескендер Меметов (син арештованого раніше Ремзі Меметова) - 2 діб арешту;
  • Шевкет Абдураманов - штраф у розмірі 10 тисяч рублів;
  • Сейдамет Мустафаєв - 12 діб арешту;
  • Мідат Муждаба - 3 діб арешту

Крім того, в Бахчисарайському районному суді відбудеться судове засідання за звинуваченням в участі Сейдамета Мустафаєва нібито у мітингу, що проходив при обшуку 26 січня у Сейрана Салієва, суддя Кошелєв. Адвокати затриманих мають намір оскаржити ці рішення.

13 квітня 2017 року, у Бахчисараї, в будинках кримських татар Сейдамета Мустафаєва та Мидата Муждабаева пройшли незаконні оби...

Опубліковано Zair Smedlya 13 квітня 2017 р.

Нагадаємо, вчора в окупованому Криму, в місті Бахчисарай, російські силовики проводили обшуки в будинках кримських татар. "Поліція" Криму назвала обшуки кримських татар у Бахчисараї "плановими заходами" по виявленню екстремістів.