ua en ru

Затриманого в Чехії росіянина звинувачують у зламі LinkedIn

Затриманого в Чехії росіянина звинувачують у зламі LinkedIn Фото: у США висунули звинувачення проти російського хакера

Слідчі вважають, що Євген Нікулін брав участь у змові для продажу вкрадених облікових даних користувачів Formspring

Заарештованого в Чехії росіянина Євгена Нікуліна звинувачують у зламі і завданні шкоди комп'ютерам компаній LinkedIn, Dropbox і Formspring, а також у крадіжці за обтяжуючих обставин особистих даних і змові. Про це йдеться у повідомленні Міністерства юстиції США.

За інформацією звинувачення, Нікулін отримав несанкціонований доступ до комп'ютерів компаній і незаконно отримав інформацію з них.

Він також завдав шкоди комп'ютерам, що належать працівникам LinkedIn і Formspring шляхом передання "програми, інформації, коду або команди".

Крім того, на думку слідчих, Нікулін брав участь у змові з неназваними співучасниками для продажу викрадених облікових даних користувачів Formspring.

Загалом Нікуліна звинувачують у трьох епізодах комп'ютерного вторгнення, двох - навмисної передачі інформації, коду або команди, які могли привести до пошкодження захищеного комп'ютера, два пункти присвячені крадіжці особистих даних за обтяжуючих обставин, один випадок - торгівляі несанкціонованими пристроями доступу і один - епізод змови.

Нагадаємо, у Чехії 5 жовтня за ордером Інтерполу був затриманий громадянин РФ, який підозрюється у скоєнні хакерських атак на сайти у США.