ua en ru

Затримання в Криму: до обвинуваченого Росією у підготовці диверсій Панова не пускають адвокатів

Затримання в Криму: до обвинуваченого Росією у підготовці диверсій Панова не пускають адвокатів Фото: Євген Панов

Про недопуск до Панова адвокатів розповів його брат

До затриманого ФСБ в тимчасово окупованому Криму в серпні 2016 року українця Євгена Панова не пускають не тільки консулів, але і адвокатів. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Шпигуни всюди: ФСБ знову знайшла "українських диверсантів" в окупованому Криму".

Як розповів РБК-Україна брат Панова Ігор Котелянець, зараз Євген знаходиться в московському СІЗО "Лефортово", причому, ані український консул, ані рідні, ані адвокати затриманого зустрітися з ним досі не можуть.

Навіть у Сімферополі у СІЗО Євгена Панову влаштували лише одну коротку зустріч з його адвокатом у присутності співробітника ФСБ, а передачу від рідних він так і не отримав.

минулого тижня, під час проведення слідчих дій, один з адвокатів бачив Панова, але поспілкуватися з ним він не зміг. З матеріалами справами захист Панова також досі не ознайомилася.

"Вони (ФСБ, - ред.) всіляко блокує до нього доступ і будь-яку комунікацію. Його "пресують" і він, взагалі, не знає, що тут відбувається. До нього нікого не пускають, щоб він не міг розповісти про тортури над собою, передачі не віддають і взагалі він думає, напевно, що життя закінчилося", - розповів брат Панова.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України заявили, що Євгену Панову не пускають українських консулів.