ua en ru

Затримань або оголошень підозр після обшуків у Держприкордонслужбі немає, - Слободян

Затримань або оголошень підозр після обшуків у Держприкордонслужбі немає, - Слободян Фото: Олег Слободян

За його словами, матеріали продовжують вилучати

Будь-яких затримань або оголошень підозр після обшуків в офісах Державної прикордонної служби (ДПС) на даний момент немає. Про це заявив помічник голови ДПС Олег Слободян в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У нас немає інформації про те, скільки ще будуть тривати обшуки. Слідчі працюють. Продовжують знімати ту інформацію, яку вони вважають за необхідне в рамках кримінальної справи. ДПС як і раніше сприяє їм у проведенні слідчих дій і діє в рамках правового поля. Матеріали продовжують вилучати. Перелік цих матеріалів поки мені невідомий. Обшуки проходять в тих підрозділах, які займаються аналізом повсякденній діяльності наших підрозділів. Те, що обшуки йдуть і в інших приміщеннях, це відповідає дійсності. Хоча рішення стосувалося двох приміщень, обшуки проводяться і в інших приміщеннях, але ми в цьому не чинимо перешкод слідчим. Головне, щоб це сприяло розслідуванню кримінальної справи", - повідомив він.


За його словами, обшуки проводяться в західному регіональному управлінні та в Чопском прикордонному загоні.

"Доцільність таких обшуків, як і в адміністрації, дорівнює нулю. Тому що в рамках цього кримінального провадження і з Чопскому загону, і по західному регіональному управлінню також вся необхідна інформація слідчим була надана. Опитування проводяться. Вилучається службова інформація, яка стосується повсякденної діяльності і організації служби прикордонних підрозділів. Наскільки мені відомо, будь-яких затримань або оголошень підозр немає", - додав він.

Він також уточнив, що незалежно від того, що відбувається в адміністрації, посадові особи здійснюють керівництво підрозділами, тому що люди повинні їхати через кордон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держприкордонслужба з кінця квітня затримала більше 800 порушників кордону.