ua en ru

Затримання Сущенко доводить масові утиски прав людини в РФ, - Гройсман

Затримання Сущенко доводить масові утиски прав людини в РФ, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Гройсман закликає міжнародні правозахисні організації виступити на захист Сущенко

Затримання українського журналіста Романа Сущенко у Москві є черговим доказом масових і системних утисків прав людини в Російській Федерації. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Росія остаточно прирекла себе на ізоляцію від цивілізованого світу. Звинувачення в шпигунстві, які були висунуті Роману Сущенко, українському громадянину і кореспонденту Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" - черговий доказ масових і системних утисків прав людини шляхом переслідувань, арештів і судів за сфабрикованими справами", - йдеться в повідомленні.

Гройсман також додав, що засуджує затримання Сущенко і закликає міжнародні правозахисні організації виступити на його захист.

"Я особисто засуджую арешт Романа Сущенко і закликаю міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації виступити на захист українського журналіста і всіх інших українських громадян, які стали політичними в'язнями", - додав він.

Росія остаточно прирекла себе на ізоляцію від цивілізованого світу. Звинувачення в шпигунстві, які були висунуті Романа Су...

Опубліковано Volodymyr Groysman 3 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МВС загрожують Росії "симетричними діями" у відповідь на затримання Сущенко.