ua en ru

Затримано одного з організаторів погромів на Манежній площі в Москві, - МВС РФ

У Москві затримано одного з ймовірних організаторів масових заворушень на Манежній площі в Москві 11 грудня ц.р. Про це повідомив глава МВС Рашид Нургалієв на нараді про додаткові заходи щодо забезпечення правопорядку, яке провів Президент РФ Дмитро Медведєв, передає РБК з посиланням на радіостанцію "Маяк".
За словами Р.Нургалієва, затриманий Ілля Кубрак 11 грудня на Манежній площі закликав до насильницьких дій. Крім того, ймовірного організатора безладів підозрюють у вбивстві на наступний день, 12 грудня, громадянина Киргизії. Міністр також зазначив, що затримано ще двоє учасників цього злочину. Вік затриманих, за словами глави МВС, становить 14-15 років.
Усього, як відзначив Р.Нургалієв, за фактом масових безладів на Манежній площі в центрі Москви 11 грудня правоохоронні органи порушили 20 кримінальних справ.
Президент РФ Д.Медведєв сьогодні поставив вимогу знайти і покарати винних у масових заворушеннях на Манежній площі. При цьому глава держави зазначив, що всі учасники погромів, незалежно від причин, повинні бути покарані "не в адміністративному, а в кримінальному порядку".
Несанкціонований мітинг, який привів до погромів, відбувся на Манежній площі вдень 11 грудня 2010 р. його учасники зажадали покарати вбивць Єгора Свиридова - вболівальника московського "Спартака", убитого в ніч на 6 грудня 2010 р. на Кронштадтському бульварі в Москві у бійці з вихідцями з північнокавказьких республік. У якийсь момент акція переросла в зіткнення з міліцією. Молоді люди, які знаходилися на площі, закидали співробітників ОМОНу петардами та пляшками.