ua en ru

Люди, що захворіли на гепатит у Миколаєві, вживали воду з пунктів розливу, - міськрада

Люди, що захворіли на гепатит у Миколаєві, вживали воду з пунктів розливу, - міськрада Фото: Миколаївська міськрада (mkrada.gov.ua)

Випадки захворювання зареєстровані переважно у Заводському та Інгульському районах міста

Епідеміологічним розслідуванням встановлено, що мешканці Миколаєва, які захворіли на вірусний гепатит А, вживали доочищену воду з пунктів розливу ТМ "Чиста вода". Про це повідомили у відділі інформаційного забезпечення Миколаївської міськради, передає "НикВести".

Виконуючий обов'язки директора Миколаївського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Володимир Клочко повідомив, що станом на 3 січня зареєстровано 35 випадків захворювання, переважно у Заводському (30 випадків) та Інгульському (5 випадків) районах.

Зазначимо, у Миколаєві зафіксували спалах гепатиту А. Раніше повідомлялося, що було госпіталізовано 32 людини, у тому числі шестеро дітей.

Діагноз на той момент був підтверджений одній дитині і 15 дорослим.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року було зафіксовано спалах вірусного гепатиту в Балаклійському районі Харківської області. Станом на 21 листопада 2017 року там захворіло 29 осіб, у тому числі 14 дітей.