ua en ru

За час АТО було збито 19 українських повітряних суден, - The Wall Street Journal

За час антитерористичної операції на Донбасі було збито 8 вертольотів, 6 бойових літаків і 5 транспортних військових літаків сил АТО.

За час антитерористичної операції на Донбасі було збито 8 вертольотів, 6 бойових літаків і 5 транспортних військових літаків сил АТО. Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на зведені дані посольства США в Україні, Міноборони України, РНБО України та Нацгвардії України.

Так, перший випадок з підбитим повітряним судном сил АТО був зафіксований 22 квітня 2014 р. Тоді у Слов'янську Донецької області транспортний літак був розстріляний бойовиками з кулемета. Потім 25 квітня у Краматорську також з кулемета бойовики підбили транспортний літак і вертоліт. 2 травня у Слов'янську з ПЗРК були підбиті відразу 3 вертольоти ЗСУ.

Останній із зафіксованих станом на 23 липня випадків з підбитими повітряними судами сил АТО був зафіксований 22 липня, коли під Дмитрівкою Донецької області були збиті два бойові літаки ВСУ.

За час АТО було збито 19 українських повітряних суден, - The Wall Street Journal

Вчора у штабі АТО підтвердили, що бойовики 23 липня збили два штурмовики Су-25.

Також, як відомо, 17 липня біля Грабового Донецької області був збитий малайзійський пасажирський авіалайнер із 298 людьми на облавку.