ua en ru

За місцевими виборами спостерігатимуть близько 500 іноземних і 2 тис. українських спостерігачів, - М.Азаров

За майбутніми місцевими виборами в Україні спостерігатимуть близько 500 іноземних та близько 2 тис. українських спостерігачів. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з представниками іноземних спостережних місій, передає кореспондент РБК-Україна.
"Приємно відзначити, що всупереч заявам, нещодавно пролунали з боку політичних партій та недержавних організацій, кількість спостерігачів на місцеві вибори в Україні безпрецедентно велика і цілком достатня для оцінки виборів по всій країні. Зареєстровано на сьогоднішній момент близько 500 спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій і приблизно 2 тис. спостерігачів від українських громадських організацій і партій", - зазначив прем'єр-міністр України.
Також М.Азаров нагадав, що Україна не має формальних зобов'язань щодо запрошення міжнародних спостерігачів на місцеві вибори, "проте і Президент України і уряд визнали за доцільне запросити спостерігачів, які зможуть зробити висновки щодо дотримання в нашій країні стандартів виборів".
"Ми з величезною повагою ставимося до політичного досвіду, репутації міжнародних інституцій у сфері спостереження за виборами. Ми готові також скористатися вашими рекомендаціями щодо удосконалення демократичних процедур, а тому всім органам виконавчої влади я дав доручення максимально сприяти вам у здійсненні ваших повноважень та оперативно усувати порушення, якщо такі будуть виявлені", - сказав М.Азаров.
Він також повідомив, що Міністерство закордонних справ ввело безкоштовне оформлення віз для іноземних спостерігачів, створило цілодобову гарячу лінію для оперативного реагування на їхні звернення під час виконання спостережної місії.