ua en ru

З.Митник вимагає ретельно перевірити готовність закладів охорони здоров'я до можливої епідемії грипу

Міністр охорони здоров'я України Зіновій Митник вимагає ретельно перевірити готовність закладів охорони здоров'я до можливої епідемії грипу, повідомляє прес-служба відомства.

«На превеликий жаль контрольно-ревізійне управління держави зробили перевірку лікарень в областях і аналіз, який ліг на стіл прем'єр-міністру, показує, що ні начальники управлінь, ні головні державні санітарні лікарі не приділяють належної уваги цьому питанню. Так, зокрема в Сумській обл. зовсім відсутні ліки в 16 лікарнях, в Донецькій обл. - в 15 лікарнях, у Криму та Полтавській обл. - в 14 лікарнях, в Київській обл. - в 12, в Чернігівській обл. - в 10. У вищезазначених областях та у інших, які я не назвав, відсутні ліки, які, до речі, закуплені централізовано за кошти державного бюджету і розділені по всіх областях рівномірно», - зазначає З.Митник.

За словами міністра, сьогодні на залишку в областях, відповідно до звітних матеріалів, знаходяться медикаменти на суму 40 млн грн. «То чому ж відсутні ліки у лікувальних закладах? Чи я чогось не розумію?», - питає міністр.

«Доручаю і вимагаю від начальників управлінь охорони здоров'я ще раз ретельно перевірити готовність закладів охорони здоров'я до можливої епідемії грипу», - підкреслив він.