ua en ru

"Південний" достроково розвантажив перше судно з вугіллям з ПАР

"Південний" достроково розвантажив перше судно з вугіллям з ПАР Фото: у морському торговельному порту "Південний" розповіли про розвантаження вугілля з ПАР

75 тис. тонн вугілля було розвантажено майже за три доби

У неділю, 28 травня ДП "МТП "Південний" завершив розвантаження африканського вугілля з Panamax Alexander для ТЕС ДТЕК. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

"Перевалка 75 тис. тонн вантажу на підприємстві виконана з випередженням графіка - за 59 годин. В середньому за добу підприємство відправляє на електростанції близько 100 вагонів з вугіллям", - йдеться в повідомленні.

За словами в. о. директора ДП "Морський торговельний порт "Південний" Віталія Жуковського, підприємство виконало розвантаження судна типу Panamax за 2,5 доби.

"Понад 17 тис. тонн вугілля, а це 250 вагонів, вже відвантажено для спалювання на ТЕС. Роботи в ДП організовані таким чином, щоб максимально швидко завантажувати і відправляти на електростанції вугілля, який необхідний Україні для проходження опалювального сезону. Наступне судно з антрацитом з ПАР ми готуємося прийняти наприкінці червня", - додав він.

Також планується, що ДП "МТП "Південний" кожен місяць буде розвантажувати по одному судна типу Panamax з вугіллям з ПАР.

У свою чергу, компанія ДТЕК законтрактувала до кінця року 675 тон тонн вугілля в ПАР з можливістю збільшення поставок до 1 млн тонн.

Нагадаємо, Україна буде проводити хіманаліз імпортного вугілля для встановлення походження.