ua en ru

У Південному Судані повстанці напали на армію, десятки загиблих

У Південному Судані повстанці напали на армію, десятки загиблих Фото: потерпілі в результаті боїв у Південному Судані (twitter.com/Iranpower4)

З боку повстанців загинуло 24 бійця

У результаті нападу повстанських угруповань на урядові війська в Південному Судані загинули, щонайменше, 27 осіб. Про це повідомили представники армії, передає Reuters.

Зіткнення сталося в четвер, 23 листопада, у штаті Південний Лех. Відомо, що загинули троє бійців з боку армії і 24 бійця, що дали присягу вірності лідеру повстанців Ріку Мачара.

Як повідомив міністр інформації штату Південний лих Пітер Матуалл Малаул, з 19 листопада повстанці атакують позиції армії в місті Лер. Також повідомляється, що уряд закликає повстанців відновити мирну угоду.

Нагадаємо, в кінці вересня 2017 повстанці в Південному Судані атакували урядові сили в штаті Юніті, в результаті чого загинули 25 осіб, включаючи мирних жителів. Серед жертв були жінки, люди похилого віку і поліцейські. Відзначимо, Південний Судан отримав незалежність в 2011 році. В кінці 2013-го в країні почалася громадянська війна.