ua en ru

Південнокорейська компанія планує будівництво зернових терміналів в Україні

Південнокорейська компанія планує будівництво зернових терміналів в Україні Фото: Тарас Кутовий

Наголошується, що співпраця матиме хороші перспективи

Представники корейської компанії Posco-Daewoo планирют будівництво зернових терміналів в Україні. Про це заявив президент корпорації Posco-Daewoo Кім Санг Янг під час зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим, передає прес-служба Мінагрополітики.

Як наголошується, корейська сторона розглядає можливість будівництва зернових терміналів та збільшення обсягів експорту зернових.

Також представники компанії Posco-Daewoo заявили, що підтримують стратегію реформ "3+5" і запропонували стати партнерами у сфері лізингу обладнання, яке можна залучити в дрібне українське фермерство. За їх словами, така співпраця матиме хороші перспективи для обох сторін, так як партнери зможуть обмінятися досвідом і досягти високої ефективності українського виробництва.


"Малі фермери є основними гравцями у розвитку аграрного сектора України, тому державна підтримка та інвестування - один з головних напрямків нашої стратегії реформування", - підкреслив Кутовий.

Зазначимо, Мінагрополітики розробив стратегічний план реформування галузі "3+5". Так, одним з трьох основних пріоритетів реформ є державна підтримка малих і середніх фермерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іран зацікавлений у розвитку малого фермерства та органічного виробництва в Україні.