ua en ru

Іран зацікавлений у розвитку малого фермерства і органічного виробництва в Україні

Іран зацікавлений у розвитку малого фермерства і органічного виробництва в Україні Фото: Тарас Кутовий

Кутовий повідомив про готовність здійснити візит до Ірану

Іранський бізнес зацікавлений інвестувати в Україну. Про це йшлося в ході зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового з надзвичайним та повноважним послом Ірану в Україні Мохамадом Бехешті-Монфаредом, передає прес-служба Мінагрополітики.

Кутовий підкреслив, що Україна та Іран мають досить успішну історію співробітництва.

"За 2015 рік Іран увійшов у ТОП-10 країн за обсягами експорту української продукції АПК. За 3 місяці 2016 року – займає 8-ме місце. Переконаний, що наша співпраця може бути більш плідною", - зазначив голова Мінагрополітики.

При цьому іранська сторона висловила зацікавленість у розвитку малого фермерства і органічного виробництва.


"Наразі ми активно купляємо в України молочні продукти, вершкове масло, борошно. Україна – це центр світової спільноти з якісною продукцією органічного походження, який необхідно надалі розвивати", - наголосив іранський посол Бехешті-Монфаред.

Він підкреслив, що поділяє позицію українського міністерства щодо приватизації держпідприємств як ефективного методу боротьби з корупцією, і повідомив про зацікавленість іранського бізнесу брати участь у цьому процесі.

"Я вже давно отримую запити від наших бізнесменів щодо потенційних об’єктів на приватизацію. Вони говорять, що готові вивчати наявні можливості і брати участь у приватизації українських державних підприємств, які їм цікаві", - сказав посол.

Крім того, Кутовий повідомив про готовність здійснити візит до Ірану, а також запросив міністра сільськогосподарського джихаду Махмуда Ходжаті відвідати Київ найближчим часом.

Нагадаємо, США і Європейський союз закликали банки і компанії до співпраці з Іраном.