ua en ru

Південна Корея заснувала оборонне командування прикордонних з КНДР островів

Збройні сили Південної Кореї 15 червня офіційно заснували оборонне командування північно-західних островів, спеціально відповідальне за оборону "п'яти островів в Західному морі", у тому числі Пеннендо і Йонпхендо, передає "Сіньхуа".

Як сказав під час церемонії заснування міністр оборони Південної Корем Кім Хван Джин, у випадку повторних провокацій з боку КНДР, командування на місці буде негайно наносити контрудари, здійснюючи право на самооборону у відповідності з принципом "рапорт по виконанню". Він також повідомив, що заснування оборонного командування є важливим кроком у реформуванні оборони Південної Кореї і що воно може стати об'єднаним командуванням, що одночасно володіє повноваженнями вести узгоджені сухопутні, морські і повітряні військові дії.

Імовірно, керівництво оборонним командуванням північно-західних островів візьме на себе командувач корпусом морської піхоти ЗС Південної Кореї, воно буде складатися в рівній мірі з службовців сухопутних, військово-морських та військово-повітряних сил країни. Командування буде мати в розпорядженні понад 1 тис. осіб, включаючи службовців 6-ої бригади морської піхоти і службовців військових частин острова Йонпхендо, для ведення військових дій на місцях подій.

"П'ять островів в Західному морі" - Пеннендо, Йонпхендо, Течхондо, Сочхондо та Удо розташовані поблизу спірного "північного кордону" між Південною Кореєю і КНДР. 23 листопада минулого року стався інцидент з артилерійською стріляниною між Південною Кореєю і КНДР в районі острова Йонпхендо. Уряд Південної Кореї вважає, що для "п'яти островів в Західному морі" існує потенційна загроза військового конфлікту, у зв'язку з чим заплановано посилення обороспособности країни.