ua en ru

Південна Корея підняла по тривозі винищувачі через літак ВПС Китаю

Південна Корея підняла по тривозі винищувачі через літак ВПС Китаю Ілюстративне фото (wikipedia.org)

Літак ВПС Китаю увійшов у зону розпізнавання ППО і перебував там упродовж 4 годин

У Південній Кореї підняли по тривозі винищувачі після того, як китайський військовий літак без попередження увійшов у зону розпізнавання протиповітряної оборони країни. Про це передає агентство Yonhap, посилаючись на корейських військових.

Зазначено, що літак ВПС Китаю увійшов у зону розпізнавання ППО і перебував там протягом чотирьох годин.

За словами джерела агентства, всього в повітря були підняті більш десяти літаків, у тому числі винищувач-бомбардувальник F-15K.

Підкреслимо, це вже другий аналогічний інцидент з китайським літаком за останній місяць. Подібні інциденти були також в січні, лютому і квітні.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна в кінці квітня, міністерство оборони Південної Кореї викликало аташе КНР у країні і висловило протест у зв'язку з вторгненням китайського військового літака в південнокорейську розпізнавальну зону протиповітряної оборони. Тоді повідомлялося, що літак китайської розвідки зайшов 28 квітня в зону ППО на північному заході Південної Кореї і пробув там близько чотирьох годин.

Раніше повідомлялося, що силовики Південної Кореї затримали судно з Китаю, яке, можливо, поставляло нафту в Північну Корею в обхід санкцій.