ua en ru

Південна Корея планує запропонувати КНДР мирні переговори наступного тижня - джерело

Південна Корея планує запропонувати КНДР мирні переговори наступного тижня - джерело Фото: Мун Чже Ін (bundesregierung.de)

Міністерства готують план врегулювання у відповідь на реакцію Пхеньяна

Південна Корея планує запропонувати Північній Кореї (КНДР) почати мирні переговори наступного тижня. Про це повідомляє Yonhap, посилаючись на власне джерело в південнокорейському уряді.

"Південна Корея може запропонувати міжкорейські військові переговори вже на цьому тижні, щоб стежити за наданим президентом Південної Кореї Мун Чже Іном припинення всіх ворожих дій на кордоні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерела, відповідні міністерства країни обговорюють плани врегулювання конфлікту і переговорів на наступний день після того, як Пхеньян вперше відреагував на пропозицію Муна.

Північна Корея раніше, в суботу, відповіла на останню пропозицію президента Мун Чже Іна про транскордонне зближення, назвавши його "софістикою", в той же час озвучуючи обіцянку Сеула поважати минулі спільні заяви.

Так, в офіційній урядовій газеті КНДР зазначалося те, що Мун висловив прихильність угодам про співробітництво між 2 країнами, укладеними в ході міжкорейських самітів 2000 і 2007 років. Урядове видання КНДР назвало це першим кроком до поліпшення відносин між країнами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента Південної Кореї Мун Чже Іна, що Сеул готовий провести переговори з КНДР про припинення військових дій.