ua en ru

Південна Корея скасувала військові навчання, заплановані на 30 листопада

Південна Корея скасувала військові навчання із застосуванням артилерії, заплановані на 30 листопада ц.р. Про це повідомили сьогодні представники південнокорейського військового командування. Як стало відомо, стрільби повинні були проходити на південний захід від південнокорейського острова Йонпхендо, який 23 листопада ц.р. піддався артобстрілу з боку КНДР. При цьому в Сеулі не стали коментувати своє рішення про скасування навчань, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Раніше повідомлялося, що Президент Південної Кореї Лі Мен Бак попередив Північну Корею, що у разі будь-якої агресії надалі вона (КНДР) отримає жорстку відповідь.

Нагадаємо, 23 листопада обидві держави Корейського півострова опинилися на межі військових дій. Згідно з офіційною версією, близько 07:30 армія КНДР провела артобстріл одного з південнокорейських прикордонних островів з населенням близько 1 тис. 300 осіб. У відповідь на артобстріл Південна Корея відкрила вогонь з самохідних гаубиць і підняла в повітря винищувачі F-16. Влада КНДР, проте, заявляє, що Південна Корея першою почала артилерійський обстріл території Північної Кореї, випустивши по позиціях КНДР кілька десятків артилерійських снарядів. Згідно з версією Пхеньяна, вогонь по північнокорейських територіях почався о 06:00, на що "Корейська народна армія негайно відповіла рішучими діями".

Жертвами артилерійського обстрілу південнокорейського острова Йонпхендо стали чотири людини, у тому числі двоє мирних жителів, ще більше 10 отримали поранення. Десятки будинків на острові зруйновані.