ua en ru

Південна Корея оголосила про відновлення переговорів з КНДР

Офіційні представники Південної Кореї повідомили про проведення нових переговорів з КНДР на високому рівні. Про це в суботу, 4 жовтня, пише південнокорейське агентство "Ренхап".

Офіційні представники Південної Кореї повідомили про проведення нових переговорів з КНДР на високому рівні. Про це в суботу, 4 жовтня, пише південнокорейське агентство "Ренхап". Зустріч повинна відбутися в кінці жовтня-початку листопада, передає DW.

Повідомлення про майбутні переговори з'явилося в пресі на тлі несподіваного візиту високопоставлених представників влади КНДР в Південну Корею. Делегація на чолі з начальником політичного управління північнокорейської армії Хван Бен Зі прибула на закриття Азіатських ігор в південнокорейське місто Інчхон, пише агентство AP. Хван Бен Зі вважається другим за впливовістю людиною в КНДР після її лідера Кім Чен Ина.

Північна Корея протягом останніх семи місяців ігнорувала пропозиції Сеула відновити переговори, відзначає агентство AFP. Остання зустріч на високому рівні пройшла в лютому в Сеулі, після чого було організовано возз'єднання сімей, розділених Корейською війною 1950-1953 років.

Нагадаємо, 6 вересня КНДР випустила у бік Японського моря три ракети малої дальності.