ua en ru

Південна Корея оголосила про початок сумісних з США військових навчань 5 вересня

Південна Корея офіційно оголосила про початок сумісних з США військових навчань 5 вересня, які продовжаться до 9 вересня. Маневри будуть присвячені боротьбі з підводними човнами і пройдуть в Жовтому морі, передає РБК з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap news. Раніше повідомлялося про можливий початок учень 5 вересня.

У маневрах візьмуть участь два американські ескадрені міноносці класу Arleigh Burke і підводний човен. З боку Республіки Кореї в ученнях братимуть участь декілька корветів і есмінців. За даними південнокорейських СМІ, авіаносці і атомні підводні човни в манерах задіяні не будуть.

Нагадаємо, 25 липня США і Південна Корея почали військові навчання в Японському морі за участю 8 тис. військовослужбовців, 20 військових кораблів і підводних човнів, включаючи американський атомний авіаносець George Washington ("Джордж Вашингтон"), а також 200 літаків. Ці учення також планувалося провести в Жовтому морі, але через протест Китаю, який виступав проти маневрів, вони були перенесені в Японське море. Додамо, що КНР з 1 по 4 вересня в Жовтому морі на південний схід від порту Ціндао (провінція Шаньдун) також планує провести військові навчання, в ході яких планується відпрацювати дії корабельних артилеристів.