ua en ru

Ющенко: Тимошенко відмовилася від пропозиції Росії щодо ціни на газ в 250 дол. за тис. куб. м

Тимошенко відмовилася від пропозиції Росії щодо ціни на газ в 250 дол. за тис. куб. м при ставці транзиту 1,7 дол. Про це заявив екс-Президент України Віктор Ющенко, виступаючи в Печерському райсуді Києва як свідок у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
Ющенко зачитав цитату прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна: "Я особисто запропонував прем'єр-міністру України приїхати і підписати контракт ціна 250 дол. і 1,7 транзит з можливістю реекспорту - вона відмовилась".
Він також повідомив, що 28 грудня 2008 р. провів зустріч з колишнім першим заступником глави Секретаріату Президента Олександром Шлапаком, екс-уповноваженим Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богданом Соколовським і екс-главою "Нафтогазу" Олегом Дубиною. За словами Ющенка, на зустрічі Дубина повідомив, що РФ пропонувала ціну в 250 дол., але обіцяв спробувати домовитися за 235 дол. при ставці транзиту 1,7.
Крім того, Ющенко заявив, що нікого з учасників української делегації з газових переговорів 2009 р. не відкликав, оскільки не мав повноважень.