ua en ru

Ющенко зірвав підписання газових контрактів, відкликавши делегацію України з Москви в 2008 р., - свідок у справі Тимошенко

Екс-Президент України Віктор Ющенко відкликав українську делегацію з Москви 31 грудня 2008 р., тим самим зірвав підписання контрактів, після чого російська сторона і висунула ультимативну ціну в 450 дол. Про це заявив екс-керівник апарату Кабінету міністрів України Михайло Лівинський, виступаючи в якості свідка у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Печерському райсуді Києва, передає кореспондент РБК-Україна.
"Голова" Газпрому "(Олексій) Міллер сказав, якщо хочете газ - ціна 450 дол. за 1 тис. куб м, і нижче не буде", - заявив Лівинський.
За його словами, Міллер висловив думку, що ціна в 450 дол. поверне українську сторону до переговорів у майбутньому, але контракт буде підписаний саме з такою ціною.
Також Лівинський повідомив, що Росія попереджала українську сторону ще влітку 2008 р., що з 1 січня 2009 р. ціна збільшиться вдвічі - з 179,5 до 360дол за 1 тис. куб м російського газу.