ua en ru

Юристи-міжнародники допоможуть у розслідуванні злочинів на окупованому Донбасі, - Генштаб

Юристи-міжнародники допоможуть у розслідуванні злочинів на окупованому Донбасі, - Генштаб Фото: Віктор Муженко

Голова Генштабу Муженко зустрівся з провідними міжнародними та українськими юристами

Збройні сили України (ЗСУ) розраховують на допомогу юристів-міжнародників у поширенні знань щодо міжнародного гуманітарного права серед особового складу Збройних сил, а також у зборі та систематизації інформації, яку буде надано Міжнародному кримінальному суду з метою притягнення до відповідальності осіб, винних у воєнних злочинах на окупованих територіях України. Про це під час зустрічі з провідними міжнародними та українськими юристами заявив начальник Генерального штабу Віктор Муженко, передає прес-служба ЗСУ.

"Один з напрямків, який має перспективу — це допомога у зборі інформації та відповідних фактів щодо порушення міжнародного гуманітарного права у районах бойових дій", - підкреслив Муженко.

Крім того, він зазначив, що окрім практичної допомоги з підготовки інструкторів з гуманітарного права, які могли б поширювати знання щодо міжнародного гуманітарного права серед особового складу, Збройні сили розраховують на допомогу відомих юристів у підготовці методичної літератури та практичних посібників у цій галузі.

Нагадаємо, у кінці жовтня ОБСЄ фіксувала високий рівень насильства на Донбасі.