ua en ru

ОБСЄ фіксує високий рівень насильства на Донбасі, - Хуг

ОБСЄ фіксує високий рівень насильства на Донбасі, - Хуг Фото: Олександр Хуг

Епіцентром насильства став район Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) повідомили про високий рівень насильства минулого тижня в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це розповів заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг під час брифінгу в четвер, 27 жовтня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пройшов ще один тиждень розчарування, ще один тиждень насильства. Рівень насильства вагався, але залишався високим. Наші спостерігачі фіксували сотні випадків порушення режиму тиші щодня", - сказав Хуг.

Представник ОБСЄ розповів, що епіцентром насильства, за інформацією СММ, був трикутник Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт. Також вогонь був зафіксований поблизу Горлівки і Светлодарска.

"Минулого тижня, на вихідних, близько Светлодарска наші спостерігачі чули близько 90 пострілів і приблизно стільки ж у таку ніч", - зазначив Хуг.

Нагадаємо, напередодні у Кремлі повідомили, що Російська Федерація допускає введення збройної місії ОБСЄ на окупований Донбас після повного розведення сторін.