ua en ru

Юрик: покращення прогнозу кредитного рейтингу УЗ - результат впровадження антикризового плану

Юрик: покращення прогнозу кредитного рейтингу УЗ - результат впровадження антикризового плану Фото: в.о. голови "Укрзалізниці" Іван Юрик (facebook.com / Іван Юрик)
Автор: РБК-Украина

Рейтингове агентство Standard&Poor's змінило прогноз кредитного рейтингу АТ "Укрзалізниця" з "негативного" на "позитивний".

За його словами, досягти цього вдалося завдяки антикризовій стратегії керівництва УЗ.

"Рейтингове агентство S&P покращило прогноз кредитного рейтингу Укрзалізниці з "негативного" на "позитивний". Це вказує про позитивний вплив на інвестиційну привабливість УЗ нашого антикризового плану дій", - написав він.

В УЗ пояснили, що позитивний прогноз відображає потенціал для підвищення кредитного рейтингу після рефінансування заборгованості, що підлягає погашенню в найближчі 12 місяців.

Рейтинг компанії також було виключено зі списку CreditWatch, що було індикатором очікування подальших кроків компанії з управління боргом.

Крім того, наприкінці травня "Укрзалізниця" вжила заходів, які дозволили збалансувати грошовий потік та навантаження на ліквідність компанії.

Зокрема, було фіналізовано угоду з АТ "Сбербанк" щодо часткової зміни графіка погашення заборгованості перед банком, а також суттєво покращено умови цих кредитів. Кредити від цього банку були залучені залізницями України з метою фінансування підготовки інфраструктури для проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

"Укрзалізниця працює над кількома варіантами рефінансування боргу від АТ "Сбербанк", що будуть реалізовані за сприятливої ринкової кон’юнктури. Товариство, як учасник міжнародного ринку капіталів, продовжує слідувати раніше заявленому принципу відповідального ставлення до своїх боргових зобов‘язань, і всі взяті боргові зобов‘язання виконує повною мірою", - наголосили в компанії.