ua en ru

Юнкер: При відмові на референдумі громадянами Греції від нової програми допомоги країна збанкрутує

Якщо більшість громадян Греції скаже "ні "нову програму допомоги республіці, узгодженої на останньому саміті Євросоюзу (ЄС) 27 жовтня ц.р., яка перебуває на межі дефолту країна стане банкрутом. Таку думку глава Єврогрупи Жан-клод Юнкер озвучив в інтерв'ю люксембурзькими ЗМІ, передає італійське інформагентство Agenzia Giornalistica Italia (AGI).
Напередодні прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу виніс на плебісцит нову угоду про кредитної лінії республіці, а на обговорення парламенту - питання про довіру уряду і політичного курсу, який він проводить.
"Прем'єр-міністр Греції прийняв це рішення, не порадившись зі своїми європейськими колегами, - зазначив Юнкер. - Цей крок викликає велике занепокоєння, а також посилює і без того високу нервозність, тоді як нам необхідно спокійно оцінити ситуацію".
Відповідаючи на питання про перспективи банкрутства Греції, в разі, якщо громадяни країни відмовляться підтримати нову антикризову програму, Юнкер заявив: "Я не виключаю такий сценарій, але це залежить від формулювання, яка буде приведена у бюлетенях, і того, як греки дадуть відповіді на запропоновані ним питання".