ua en ru

Юнкер очікує рішення щодо безвізового режиму для України у найближчі тижні

Юнкер очікує рішення щодо безвізового режиму для України у найближчі тижні Фото: Юнкер очікує рішення щодо безвізового режиму для України у найближчі тижні

Незважаючи на певні труднощі, Україна відповідає критеріям Єврокомісії щодо безвізового режиму

Європейська Рада і Європарламент можуть прийняти позитивне рішення з безвізового режиму в Україні вже в найближчі тижні. Про це повідомив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер під час свого виступу перед депутатами Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), передає DW.

На виступі в Страсбурзі 19 квітня президент Єврокомісії заявив, що Україна і Грузія виконали всі необхідні умови для лібералізації безвізового режиму з Європейським Союзом.


"Наші переговори показують, що ці дві країни виконують свої зобов'язання, хоча тут були і певні труднощі, проте Грузія і Україна відповідають необхідним критеріям", - сказав він.

"Сподіваюся, що Європейська Рада і Європарламент в найближчі тижні приймуть потрібне рішення", - додав Юнкер.

Голова Єврокомісії згадав про негативні результати референдуму в Нідерландах і зазначив, що проблема, яку Брюссель намагається вирішити за допомогою угоди України з ЄС, має континентальні масштаби.

За словами Юнкера, вони не забули й про Савченко і представники Єврокомісії при кожному зручному випадку закликають російську владу негайно звільнити українську льотчицю.

Загалом, президент Єврокомісії позитивно оцінила роботу українського уряду.

"Я не вважаю, що в Україні не було проведено належних реформ", - сказав Юнкер.

Також він підкреслив, що Єврокомісія не буде "догоджати" Анкарі, незважаючи на те, що раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу пригрозив анулюванням угоди з ЄС щодо біженців, якщо Брюссель не стримає своє слово.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни ЄС можуть обмежити безвізовий режим для України з-за Туреччині.