ua en ru

ЮНЕСКО залишило "Софію Київську" до списку всесвітньої спадщини

ЮНЕСКО залишило "Софію Київську" до списку всесвітньої спадщини Фото: Київ відстояв місце "Софії Київської" у списку об'єктів всесвітньої спадщини

ЮНЕСКО вимагає "зачистки" буферної зони від агресивної зовнішньої реклами

ЮНЕСКО залишило "Софію Київську" до списку об'єктів всесвітньої спадщини. Про це на своїй сторінці Facebook заступник мера Києва Олексій Резніков.

За його словами, на сесії ЮНЕСКО до деллигации з Києва було багато питань, проте українська сторона була підготовлена до зустрічі. У відповідності з вимогами ЮНЕСКО буферна зона Софії Київської була приведена в порядок.


"Окреме спасибі колегам з В'єтнаму, Азербайджану та інших дружніх країн, які активно підтримували українську делегацію", - зазначив Розенков.

"У резолюцію включено вимогу ЮНЕСКО щодо "зачистки" буферної зони від агресивної зовнішньої реклами, що там все ще є. Це вимога, як і інші, будуть виконуватися безапеляційно, тому будьте готові", - додав заступник мера Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що застройщик, якому, згідно з претензіями ЮНЕСКО, вже було заборонено надбудовувати додаткові поверхи, вирішив відновити роботу.