ua en ru

ПГЗК в 2011 р. планує виробити 10,1 млн т концентрату

ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" в 2011 р. планує збільшити видобуток сирої руди до 22 млн т на рік, що в свою чергу дозволить збільшити виробництво концентрату до 10,1 млн т. Про це компанія повідомила у виробничій програмі на 2011 р .
Збільшення виробничих потужностей в 2011 р. стане можливим завдяки прийняттю і планомірному виконанні інвестиційної програми 2010 р. Також в 2011 р. плануються капітальні ремонти та оновлення гірничотранспортного техніки, що дозволить істотно збільшити обсяги випуску продукції.
"Фінансування власниками програми оновлення виробничих потужностей дозволить нам в наступному році серйозно збільшити виробництво залізорудної сировини з одночасним поліпшенням умов праці працівників комбінату, підвищенням безпеки праці та поліпшенням екологічних показників. У цьому році на ПГЗК була проведена велика робота з проектування, модернізації та відновлення виробничих потужностей", - повідомив голова правління ПГЗК Михайло Короленко.
ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" (м.Кривий Ріг) є одним з основних виробників залізорудної сировини - концентрату та агломерату - в Україні. У 2009 р. ПГЗК виробив 7,145 млн т концентрату, обсяг виробництва агломерату за цей же період склав 1,106 млн т. На даний момент основними акціонерами ПГЗК є ЗАТ "Смарт-холдинг" і компанії-власники "Evraz Group".