ua en ru

Ю.Тимошенко виступає проти формування уряду на партійно-коаліційній основі.

Новий уряд після президентських виборів вже не буде формуватися на партійно-коаліційній основі. Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко у ході установчого засідання Студентської ради при Кабміні, передає кореспондент РБК-Україна. «Я більше жодного міністра не призначу без того, щоб не зібрати все середовище людей, які є авторитетними, заслуженими, визнаними у системі охорони здоров'я, освіті і так далі. Я не призначу і не подам жодну кандидатуру міністра , поки усе середовище, і у тому числі студентство, не визнають, що ця людина найкраща і найефективніша у цій галузі ... Я хочу поставити жирну крапку, що уряди формуються на партійній коаліційній основі», - сказала вона.

Ю.Тимошенко підкреслила, що після президентських виборів міністри мають призначатися не за партійними квотами, тобто мають бути не політичними міністрами, а професіоналами у своїй галузі.

Наразі уряд формується на основі коаліційної угоди, що передбачає квотний принцип розподілу міністерських портфелів серед політичних сил, які є учасниками парламентської коаліції.