ua en ru

Ю.Тимошенко: У ПР недостатньо голосів для відставки уряду.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що у Партії регіонів (ПР) недостатньо голосів для відставки уряду. Про це вона заявила сьогодні на початку засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами голови уряду, Блок Юлії Тимошенко (БЮТ) зібрав 150 підписів для розгляду питання про відповідальність уряду 24 лютого ц.р., оскільки "необхідно внести ясність, хто відповідає за стан справ у країні".
"Я знаю, що ніхто з вас (міністрів) - людей, які прожили разом з країною найскладніші останні півтора роки, - за владу не тримається, не тримається за крісло. Саме тому ми були ініціатором того, щоб сьогодні, в середу, розглянути постанову про відставку уряду. І якщо у Партії регіонів є для цього голоси і вона хоче взяти на себе відповідальність, щоб це просто чесно проголосувати, але в той же час я хочу вас проінформувати... що цей проект постанови про відповідальність, а власне відставку уряду, повернуто суб'єкту ініціативи 22 лютого... Це говорить про те, що Партія регіонів, по-перше, не готова брати на себе відповідальність, а по-друге, і голосів Партія регіонів не має, щоб таку відставку проголосувати", - підкреслила Ю.Тимошенко. Також, вона наголосила, що у ВР немає зареєстрованої іншої постанови про відставку уряду.
Прем'єр-міністр підкреслила, що наразі продовжує існувати коаліція між БЮТ, НУ-НС і Блоком Литвина. "Я переконана, що такі лідери партій як В.Кириленко, Ю.Костенко, Ю.Кармазін, В.Литвин, Ю.Луценко, М.Катеринчук, В.Стретович, а в тому числі і пан В.Ющенко будуть твердо стояти на позиціях захисту всього українського, я переконана в тому, що ці лідери, прізвища яких я назвала, ні за яких обставин... не підуть в коаліцією з ПР... На цьому і базується моє переконання, що демократична коаліція буде працювати заради того, щоб не допустити всі антиукраїнські плани В.Януковича", - додала прем'єр.
Вона запевнила в тому, що БЮТ ні за яких обставин не буде брати участі у створенні коаліції з ПР.