ua en ru

Ю.Тимошенко заявила про оголошення їй третьої "підписки про невиїзд" (доповнення)

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила про те, що їй оголошено третю "підписку про невиїзд". Про це в своєму Twitter написала сама Ю.Тимошенко.

"В цю хвилину оголошують мені третю "підписку про невиїзд".Тепер я вже тричі невиїздна. Це ж треба так боятися. Слабкувата у нас мафія", - зазначила вона.

В той же час прес-служба Генеральної прокуратури України повідомляє про те, що зараз проводиться допит екс-прем'єр-міністра Ю.Тимошенко.

"Сьогодні слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури проводить допит екс-прем'єр-міністра України Ю. Тимошенко як підозрюваної у кримінальній справі про перевищення влади або службових повноважень при укладанні газових угод у 2009 році.... Встановлено, що вона одноосібно прийняла рішення, унаслідок якого завдано збитки інтересам держави в особливо великих розмірах на суму понад 1,5 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за інформацією відомства, також у справі "проводяться інші необхідні першочергові слідчі дії".

Нагадаємо, 15 квітня 2011 р. генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що дії екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко під час укладання газових контрактів із Росією в 2009 р. загрожували економіці країни.