ua en ru

Ю.Тимошенко прийде до ГПУ в статусі обвинувачуваної 20 грудня 2010 р. о 14:00

Лідер БЮТБ, голова партії "Батьківщина" і екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко прийде до Генеральної прокуратури України (ГПУ) в статусі обвинувачуваної у справі щодо нецільового використання коштів від продажу квот за Кіотським протоколом 20 грудня 2010 р. о 14:00. Про це йдеться в повістці, яку сьогодні отримала Ю.Тимошенко після допиту в ГПУ, заявила вона, передає кореспондент РБК-Україна.
Ю.Тимошенко заявила, що оскільки вона сьогодні ходила на допит без адвоката, слідчі ГПУ не мали права застосовувати щодо неї слідчі дії, зокрема брати підписку про невиїзд.
"Без адвоката вони не мали права робити ніяких слідчих дій... вони хотіли пред'явити мені звинувачення, хотіли пред'явити підписку про невиїзд. Але без адвоката вони на це не мають права", - наголосила Ю.Тимошенко.
Вона додала, що наступного разу прийде до Генпрокуратури, куди її викликали за повісткою 20 грудня 2010 р. на 14:00, з адвокатом. "Я отримала повістку. Я буду в прокуратурі в понеділок о 14:00. Я прийду обов'язково з адвокатом", - наголосила Ю.Тимошенко.