ua en ru

Ю.Тимошенко передала ГПУ заяву про незаконність порушення проти неї кримінальної справи по газових домовленостях

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко сьогодні, 28 квітня, надала слідчому Генеральної прокуратури України (ГПУ) заяву про незаконність порушення проти неї кримінальної справи по газових домовленостях. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар Ю.Тимошенко Марина Сорока.
"Юлія Володимирівна звернулася із заявою про незаконність порушення проти неї кримінальної справи стосовно газових домовленостей", - зазначила М.Сорока.
Крім того, за словами прес-секретаря, Ю.Тимошенко звернулася з проханням до слідчого відпустити її з підписки про невиїзд для поїздки в Сумську область.

Слід зазначити, наразі на допиті в ГПУ по газовим питанням перебуває перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.
Нагадаємо, 15 квітня 2011 р. генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що дії екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко під час укладання газових контрактів з Росією в 2009 р. погрожували економіці країни. Генпрокурор заявив, що стосовно Ю.Тимошенко порушено кримінальну справу за перевищення влади.