ua en ru

Ю.Тимошенко потребує самодостатніх політиків, не менш популярних і харизматичних, ніж вона сама, - експерт

Перед Юлією Тимошенко сьогодні на першому місці має стояти завдання переформатування команди, перегляду методів кадрової політики в партії. Інакше вона ризикує назавжди залишитися єдиним локомотивом, який тягнутиме баласт з політиків з суперечливою репутацією в органи влади. Так прокоментував останні кадрові скандали в «Батьківщині» заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

«Не секрет, що Тимошенко була і залишається головним локомотивом своєї партії. Багато з тих, хто мав би просувати команду, підсилюючи свого лідера на різних ділянках, сьогодні відверто ставлять палиці в колеса. Опозиція - це якраз той випадок, коли виявляється і потенціал команди, і особисті якості окремих її членів. І якщо виникають десь сумніви у виправданості статусу, то завжди можна порівняти внесок тих або інших персон в побудову іміджу партії: хто на практиці доводить значущість і прикладну користь свого потенціалу, а хто використовує отримані можливості для вирішення власних проблем. Отже можна зрозуміти Тимошенко, коли вона, нарікаючи на відсутність бойових і професійних кадрів партії, демонструє свою підтримку і надію на співпрацю з Королевською. При цьому варто відзначити, що Тимошенко, кажучи про Королевську, вперше в історії «Батьківщини» визнала необхідність інкорпорації або вирощення самодостатніх політиків, не менш популярних або харизматичних, ніж вона сама», - сказав експерт.

На думку О.Голобуцького, проблема очищення рядів опозиції мала вирішитися ще на початку року, коли стало зрозуміло, що влада адресно працює з окремими депутатами. «Сьогодні перед Тимошенко непростий вибір. Т.зв. «проблема очищення рядів» мала бути вирішена ще півроку тому, коли окремих депутатів з опозиції що називається «приписали» до окремих парламентерів з коаліційних фракцій. Тому сьогодні однозначно можна констатувати факт - в «Батьківщині» настає кадрова і світоглядна революція», - відзначив експерт.