ua en ru

Ю.Луценко подав апеляційну скаргу щодо рішення Печерського райсуду про тримання його під вартою

Адвокат лідера партії "Народної самооборони" Юрія Луценка Ігор Фомін сьогодні, 30 грудня, подав скаргу до Апеляційного суду Києва щодо рішення Печерського районного суду про зміну Ю.Луценку підписки про невиїзд на тримання під вартою. Про це повідомляє прес-служба партії.
"Луценко Юрій Віталійович не погоджується з вказаною постановою Печерського районного суду м.Києва, оскільки вона є безпідставною, необґрунтованою, грубо суперечить вимогам Кримінально-процесуального кодексу України та постанові пленуму Верховного суду України", - сказано в скарзі.
Як говориться в повідомленні, згідно Кримінально-процесуального кодексу, єдина підстава для зміни запобіжного заходу - коли звинувачений без дозволу слідчого відлучається "із зареєстрованого місця проживання чи перебування або з місця тимчасового знаходження".
Адвокат наголошує, що ніяких інших підстав закон не передбачає, а в поданні слідчого не було вказано, коли саме Ю.Луценко відлучився без дозволу слідчого. "Так само 27 грудня 2010 року в судовому засіданні не було встановлено жодних фактів порушення обвинуваченим Луценко Ю.В. обраної йому міри запобіжного заходу", - вказує І.Фомін.
Він зауважив, що під час досудового слідства у прокуратури не було жодних претензій щодо намагання Ю.Луценка ухилитись від слідства, перешкодити встановленню істини чи продовжити злочинну діяльність.
Нагадаємо, 27 грудня Печерський райсуд м. Києва задовольнив подання Генеральної прокуратури України щодо зміни запобіжного заходу Ю.Луценку з підписки про невиїзд на тримання під вартою на 2 місяці.