ua en ru

Ю.Бойко: Кошти, отримані від підвищення тарифів на газ, підуть виключно на збільшення вітчизняного видобутку газу

В Україні кошти, отримані від підвищення тарифів на газ, підуть виключно на збільшення вітчизняного видобутку газу. Про це заявив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, повідомляє прес-служба Міністерства.

"Для того, щоб видобування нашого газу не падало, а навпаки зростало, "Нафтогазу" зараз необхідно вкладати значні кошти. Додаткові кошти, отримані від населення шляхом підвищення тарифів, будуть використані виключно на це. Інакше скоро ми отримаємо зниження видобутку, будемо змушені купувати ще більше газу в Росії і знову підвищувати ціну для народу", - зазначив Ю.Бойко.

За його словами, наприклад, для збільшення видобутку газу та освоєння нових родовищ на Чорноморському та Азовському шельфах, потрібно вкласти 7 млрд грн протягом п'яти років. Це дасть можливість збільшити видобуток на газу в цьому регіоні з 1,2 до 3 млрд куб. м на рік.

Ю.Бойко також зазначив, що збільшення видобування вітчизняного газу стабілізує тарифи для населення. "Як мінімум, вони не будуть підвищуватися", - запевнив міністр.