ua en ru

Йованович презентувала 11 нових автомобілів для роботи КОРД

Йованович презентувала 11 нових автомобілів для роботи КОРД Фото: Марі Йованович (РБК-Україна)

Посол зазначила, що поліція має пишатися своїми досягненнями

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович презентувала 11 автомобілів для роботи КОРД (Корпус оперативно-раптової дії, - ред.), передає кореспондент РБК-Україна.

Йованович зазначила, що поліція має пишатися своїми досягненнями.

Йованович презентувала 11 нових автомобілів для роботи КОРД
Йованович презентувала 11 нових автомобілів для роботи КОРД

Фото: автівки

"Для мене честь бути сьогодні тут і вітати вас з вражаючим прогресом. Ми в посольстві пишаємось своїм партнерством у реформуванні поліції. Ця церемонія є ще однією віхою у нашій спільній меті. Ви маєте пишатися своїми досягненнями. У вашій новій роботі ви будете першими реагувати на небезпечні ситуації. Я також хочу презентувати ці 11 автомобілів для спецпризначенців", - сказала вона.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, 28 жовтня 2015 року Міністерство внутрішніх справ України розпочало набір співробітників спецназу Корпусу оперативно-раптової дії. Тоді зазначалося, що всього тестування пройдуть близько 1 300 претендентів на службу в спецпідрозділі поліції.

А секретар РНБО Олександр Турчинов зазначав, що у новий загін спецназу КОРД запрошують демобілізованих бійців Збройних сил України (ЗСУ) та Національної гвардії України, які брали участь в активних бойових діях. Турчинов підкреслював, що у підрозділ запрошується насамперед демобілізована молодь з ВСУ і Нацгвардії, "яка отримала підготовку не на полігонах, а в умовах реальних бойових дій".