ua en ru

У Ємені зареєстровано понад 2 тис. випадків захворювання на холеру

У Ємені зареєстровано понад 2 тис. випадків захворювання на холеру Фото: спалах холери в Ємені

Уже 34 особи померло від симптомів, пов'язаних із цією хворобою

У Ємені 34 особи померло від симптомів, пов'язаних із холерою, іще понад 2 тис. захворіли на цю хворобу. Про це повідомляють 9 травня гуманітарні організації, які застерігають, що поширення хвороби може вийти з-під контролю, передає DW.

Зокрема Всесвітня організації охорони здоров'я (ВООЗ) повідомила, що випадки захворювання зафіксовано також і в місті Сана, захопленій повстанцями-хуситами столиці Ємену.

Своєю чергою організація "Лікарі без кордонів" повідомила, що вилікувала у Ємені 780 випадків холери, починаючи з 30 березня 2017 року. В організації додали, що пацієнтам довелося подолати десятки кілометрів у складних умовах, щоб дістатися медичних центрів, оскільки внаслідок бойових дій у країні доступ до медичного забезпечення для більшості населення ускладнився.

Як відомо, конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року. Країна поділена між шиїтськими повстанцями-хуситами, котрих підтримує Іран, та адміністрацією президента Абд-Раббу Мансура Хаді, яка базується в Адені. Його уряд підтримує коаліція на чолі зі Саудівською Аравією. У країні також активне терористичне угруповання "Аль-Каїда на Аравійському півострові". В ході конфлікту загалом уже загинуло понад 10 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше в Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців заявили, що через посуху і збройні конфлікти в трьох африканських країнах і в Ємені (Південно-Західна Азія) населення може залишитися без їжі.