ua en ru

У Ємені зафіксовані майже 800 смертей від холери

У Ємені зафіксовані майже 800 смертей від холери Фото: хворі в Ємені (Noda News)

Число хворих холерою перевищило 100 тис. осіб

В Ємені зафіксовано майже 800 смертей від холери, при цьому кількість хворих на холеру перевищила 100 тис. осіб. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

Спалах холери в Ємені почався 27 квітня.

Швидке поширення хвороби в 19 з 23 губернаторств Ємену призвело до гуманітарної катастрофи після двох років громадянської війни, яка привела до непридатності більшості медичних установ країни.

"На сьогоднішній день в 19 губернаторствах зареєстровано 101 820 імовірних випадків холери і 789 смертей", - сказав агентству представник ВООЗ Тарік Джасаревич.

ВООЗ попередила, що кількість випадків захворюваності може сягнути 300 тис. При цьому щоденне число нових захворювань скоротилося на цьому тижні до 3432 порівняно з 3651 минулого тижня.

"Ємен перебуває під загрозою серйозної епідемії холери в безпрецедентному масштабі", - йдеться в доповіді, опублікованій в середу в гуманітарній службі США.

Повідомляється, що в результаті військових дій 19 млн з 28 млн загального населення країни потребують гуманітарної допомоги, багато з них перебувають на межі голоду.

Нагадаємо, 31 травня ООН заявила про гуманітарну катастрофу в Ємені. Ємен перебуває на межі соціального, економічного та організаційно-правового краху.