ua en ru

Яценюк за спільне фінансування відновлення Донбасу державою і бізнесом

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за спільне фінансування відновлення Донбасу державою і бізнесом.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за спільне фінансування відновлення Донбасу державою і бізнесом. Про це Яценюк заявив, відкриваючи засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, частина коштів на відбудову Донбасу буде виділятися з державного бюджету, частина - з місцевих бюджетів, а інші кошти повинні прийти від великого бізнесу.

"Ми вчора були в Слов'янську... Люди перелякані. Я не скажу, що там дуже люблять київську владу. Але я можу точно сказати, що там ненавидять і ДНР, і ЛНР. Я знаю про дискусії, яка є в Україні, що, мовляв, вони самі хотіли від'єднуватися, ходили на референдум, шлях і самі фінансують відновлення. Я не поділяю цей підхід. Це наші люди. Кожен має право на помилку. Ми не маємо право залишити цих людей в біді", - заявив Яценюк.

За його словами, для фінансування відновлювальних робіт на Донбасі необхідні мільярди.

"Я запрошую великий український бізнес, в тому числі і той, який походить з Донецька і Луганська... Ми спільно з великим українським бізнесом розробимо план відбудови Донбасу", - сказав прем'єр.

Він також нагадав, що восени відбудеться так звана донорська конференція за участю представників великого міжнародного бізнесу, де також можуть бути прийняті рішення про фінансування відновлення Донбасу.