ua en ru

Яценюк вважає, що УА України з ЄС несе для РФ тільки політичні втрати, але не економічні

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що угода про асоціацію України з Євросоюзом несе для Росії тільки політичні втрати, але не економічні.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що угода про асоціацію України з Євросоюзом несе для Росії тільки політичні втрати, але не економічні. Про це він сказав на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується технічних консультацій, підкреслюю виключно технічних консультацій на тристоронньому рівні між ЄС як нашим партнером, Україною та країною, яка порушує всі міжнародні договори і зобов'язання - Росією, то такі технічні консультації вже проводилися в Брюсселі. Другий раунд заплановано на вересень місяць. Я мало що від них чекаю. Але ми як держава, що виконує свої зобов'язання, разом з ЄС проведемо і публічно оголосимо нашу позицію, яка полягає в наступному: підписання угоди про асоціацію є суверенним правом і рішенням української держави. Підписання зони вільної торгівлі не несе ніяких негативних економічних наслідків для РФ, крім політичних, і Росія грає з нами політично", - зазначив Яценюк.

Раніше прем'єр оцінив втрати України в 2014 р. через торговельні проблеми з РФ в 7 млрд дол.