ua en ru

Яценюк закликає Раду негайно прийняти закон про держзакупівлі

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликає Верховну Раду невідкладно ухвалити закон про державні закупівлі.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликає Верховну Раду невідкладно ухвалити закон про державні закупівлі. Про це Яценюк сказав журналістом в Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд звертається до парламенту з тим, щоб зараз невідкладно був проголосований закон України "Про державні закупівлі", який знищує корупцію в сфері державних закупівель. Всього близько 300 млрд грн проходить через держзакупівлі, і ми внесли законопроект, який відповідає європейським стандартам і робить прозорими всі державні закупівлі. Ми звертаємося до парламенту невідкладно проголосувати за цей законопроект за основу і в цілому, без доповнень, які дають можливість обійти сферу державних покупок", - сказав Яценюк.

Прем'єр-міністр додав, що потрібно також негайно внести зміни до Митного і Податкового кодексів.

"Також необхідно внести зміни до Митного і Податкового кодексів. Нам треба зменшити ставку оподаткування імпорту ліків з 20% до 7% для того, щоб терміново дати можливість розмитнювати ліки і поставляти їх. Уряд вніс відповідний законопроект і звертається до парламенту з проханням її підтримати", - додав Яценюк.