ua en ru

Яценюк закликав Януковича оголосити перемир'я до ранку

Арсеній Яценюк закликав Президента України Віктора Януковича оголосити перемир'я до ранку і відкликати на 200 метрів правоохоронців з Майдану.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк (на фото) закликав Президента України Віктора Януковича оголосити перемир'я до ранку і відкликати на 200 метрів правоохоронців з Майдану Незалежності. Про це Яценюк заявив зі сцени Майдану Незалежності в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відкличте цих псів, які стріляють по людях. Тут діти, тут молодь, тут жінки. Ми не починали це протистояння", - заявив Яценюк.

Він закликав Президента зупинити кровопролиття і оголосити перемир'я до ранку для проведення переговорів.

Правоохоронці, своєю чергою, у гучномовець продовжують закликати жінок і дітей покинути Майдан Незалежності, оскільки там буде проводитися антитерористична операція.

Нагадаємо, як заявив сьогодні генеральний прокурор Віктор Пшонка, ніхто, в тому числі й лідери опозиції, не уникне відповідальності за події, які сталися в Києві 18 лютого.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ (МВС) і Служба безпеки України (СБУ) готові навести порядок у Києві всіма доступними засобами. Про це йшлося у спільній заяві в.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та голови СБУ Олександра Якименка, розміщеній на сайтах силових структур.