ua en ru

МВС і СБУ готові до 18:00 навести порядок у Києві всіма доступними засобами

Міністерство внутрішніх справ (МВС) і Служба безпеки України (СБУ) готові до 18:00 навести порядок у Києві усіма доступними засобами.

Міністерство внутрішніх справ (МВС) і Служба безпеки України (СБУ) готові до 18:00 навести порядок у Києві усіма доступними засобами. Про це йдеться у спільній заяві в.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та голови СБУ Олександра Якименка, розміщеній на сайтах силових структур.

"Застерігаємо гарячі безвідповідальні голови опозиції - у владі є сили, щоб навести порядок. І ми, якщо буде продовжуватися бардак, будемо змушені вдатися до жорстких дій. Треба дати режисерам безладу рівно годину часу. У разі, якщо о 18:00 неподобства не припиняться, ми будемо зобов'язані навести порядок усіма засобами, передбаченими законом", - йдеться в повідомленні МВС.

У заяві силовиків також наголошується, що лідери опозиції телефоном здійснюють керівництво масових заворушень у столиці.

"Екстремісти з опозиції перейшли межу - вони вбивають на вулицях столиці України ні в чому неповинних людей, знущаються над жінками, палять і підривають будинки й автомобілі. У центрі Києва розпочинається хаос", - йдеться в заяві.

Зазначимо, раніше сьогодні Міністерство внутрішніх справ України розпочало кримінальне провадження за фактом масових заворушень в м. Києві. "Міліція розпочала кримінальне провадження за ст.294 Кримінального кодексу України (масові заворушення)", - заявили РБК-Україна у прес -службі ГУМВС України в м. Києві.