ua en ru

Яценюк прибув до Ради

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прибув до Верховної Ради України. Про це повідомив голова ВР Олександр Турчинов.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прибув до Верховної Ради України. Про це повідомив голова ВР Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас в залі присутній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Я прошу секретаріат ВР зробити оголошення, щоб всі депутати прибули до зали", - заявив Турчинов.

"У нас достатньо серйозні зараз будуть питання ,і відповідальність тих, хто відсутній також буде серйозною", - заявив спікер.

Він нагадав, що вчора Кабмін звернувся до Ради з проханням прийняти закони, від яких залежить енергетична безпека країни, і які парламент не підтримав.

"Враховуючи енергетичну війну, яку веде РФ, можливість перекриття поставок газу, уряд відпрацьовує екстремальні схеми забезпечення такої безпеки. Без прийняття цих рішень ми не зможемо забезпечити країну газом у зимовий період. Це питання виживання країни, її безпеки", - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, згідно з порядком денним, сьогодні народні депутати планують повернутися до розгляду законопроектів 4117а, № 4117а-1 та № 4117а-2 "Про особливий період у паливно-енергетичному комплексі" та також законопроекту № 4116а "Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління Єдиною газотранспортною системою України", ухвалення який вчора провалили.