ua en ru

Яценюк представив план реформ "Відновлення України"

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України представив план реформ "Відновлення України".

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України представив план реформ "Відновлення України". Про це повідомила прес-служба Кабміну.

"План реформи країни готували 7 років. Його підписав Президент України і прем'єр-міністр. Цей план реформи країни - угода про асоціацію між Україною і Європейським союзом. Більш об'ємного і змістовного документу ніхто не придумає", - повідомив Яценюк.
Серед тактичних кроків, які планується зробити, Яценюк перерахував "кілька короткотермінових цілей для держави, невідкладних і негайних, які потрібні для країни і для того, щоби стабілізувати ситуацію".

За словами глави уряду, перша ціль - зупинити російську військову агресію і відновити суверенітет України, друга - виконати угоду з Європейським союзом і ввести безвізовий режим між Україною та ЄС, третя - "після завершення війни - реабілітація і допомога учасникам АТО і відновлення Донбасу, на що підуть мільярди доларів і роки".

Також серед пунктів плану відновлення країни Яценюк назвав децентралізацію влади, введення нової системи оподаткування, та "виграш війни з корупцією".

Ще один пункт плану відновлення країни, за словами Яценюка, - це "пройти зиму".

"Перезимувати з газом, з електроенергією, з харчуванням, теплом, водою", - повідомив прем'єр.

Проте він підкреслив, що першою ціллю плану є подолання російської агресії.