ua en ru

Яценюк поскаржився віце-президенту Світового банку на відхилення Радою реформаторських проектів Кабміну

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк поскаржився віце-президенту Світового банку на відхилення Верховною Радою реформаторських проектів Кабінету міністрів Україні.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк поскаржився віце-президенту Світового банку на відхилення Верховною Радою реформаторських проектів Кабінету міністрів Україні. Про це він заявив в ході зустрічі з віце-президентом Світового банку Лорою Так, яка перебуває в Україні з візитом, передає прес-служба уряду.

Зокрема, Яценюк висловив розчарування у зв'язку з відмовою парламенту розглядати урядові проекти податкової, соціальної та антикорупційної реформи.

Відзначається, що Яценюк високо оцінив діяльність Всесвітнього банку в Україні і готовність допомагати уряду України у подоланні економічних викликів. У зв'язку з цим прем'єр-міністр висловив сподівання на результативність міжнародної донорської конференції, яка відбудеться наприкінці року для формування і наповнення спеціального фонду відновлення Донбасу.

Також дипломати обговорили стан і перспективи реалізації економічних і соціальних реформ, які підтримуються Світовим банком.

Лора Так вітала досягнутий Кабміном прогрес спрощення регуляторних процедур, що підвищує привабливість реалізації інвестиційних проектів.

Нагадаємо, раніше народні депутати України не підтримали пропозицію про включення до порядку денного роботи Верховної Ради України трьох законопроектів Кабінету міністрів щодо економічної реформи. За відповідне рішення проголосували лише 117 депутатів при 226 мінімально необхідних.