ua en ru

Яценюк доручив ГПУ, СБУ та МВС перевірити діяльність всіх, хто підтримував сепаратистів та терористів в Україні

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив ГПУ, СБУ та МВС перевірити діяльність всіх, у тому числі і народних депутатів, хто підтримував діяльність сепаратистів та терористів в Україні.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив ГПУ, СБУ та МВС перевірити діяльність всіх, у тому числі і народних депутатів, хто підтримував діяльність сепаратистів та терористів в Україні. Про це Яценюк заявив під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хто буде вчиняти злочини проти української держави, на її територіальної цілісності, суверенітету, буде переслідуватися по закону", - заявив прем'єр.

Яценюк вернувся до ГПУ, СБУ та МВС з проханням провести розслідування діяльності всіх осіб, в тому числі і тих, які мають статус народного депутата України, та подати відповідні матеріали до суду і до парламенту з метою скасування депутатської недоторканності та притягнення до відповідальності всіх тих, хто підтримували діяльність сепаратистів та терористів, що посягали на українську незалежність.

"Окремо я буду звертатися до парламенту з проханням невідкладно розглянути подання про скасування депутатської недоторканості з метою притягнення цих осіб,які не мають ніякого відношення до високого статусу народного обранця, до кримінальної відповідальності", - заявив Яценюк.

Також, за його словами, Мін'юст повинен розглянути питання про притягнення до відповідальності членів усіх організацій, які причетні до сепаратизму.