ua en ru

Яценюк доручив до осені підготувати програму компенсацій підвищення тарифів для населення

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив уряду до осені 2014 р. підготувати програму компенсацій підвищення тарифів на комунальны послуги для населення.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив уряду до осені 2014 р. підготувати програму компенсацій підвищення тарифів на комунальны послуги для населення. Про це він заявив сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міжнародний банк реконструкції і розвитку прийняв рішення про виділення 300 млн дол. на програму соціальної підтримки. Мова йде про пільги і компенсації, адресну допомогу, які пов'язані зі зростанням цін і тарифів. З цієї суми 100 млн дол. підуть конкретно на програму підтримки громадян. Я прошу, щоб до осені, коли люди отримають нові платежі з тарифами, щоб ми повністю відпрацювали програму компенсацій за тарифами", - зазначив Яценюк.

Глава уряду підкреслив, що це найбільш амбітна програма підтримки населення і компенсацій, яка охопить 30% населення України.

"Фактично - це кожен третій, який з осені отримає державну підтримку з бюджету", - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, сьогодні, 9 липня 2014 року, між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) підписано угоду про залучення позики у розмірі 300 млн дол. на реалізацію проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".